Trasee

 
In albumul pentru sejurul petrecut la pensiunea “La felinare“, iubitorii de drumetii, natura si istoric pot trece cateva locatii pe care le recomandam cu caldura si pe care le puteti vizita pentru a va bucura ochii, mintea si sufletul.

Pentru cei care vin in acest mic colt de paradis recomandam pe trasee turistice stabilite, plimbari cu barca sau cu vaporasul in care se pot admira minunatiile florei si faunei Deltei. Impatimitii unditelor si carligelor pot beneficia de partide organizate de pescuit sportiv in locuri stabilite si acceptate de rezervatia biosferei Deltei Dunarii.

Pe dealul din spatele pensiunii puteti urca pe un traseu usor pentru a vedea si a va adaposti pe timp de ploaie sau pe arsita in cazematele datand din perioada celui de-al doilea razboi mondial care inseland privirea, par niste formatiuni stancoase pe langa care puteti trece fara bagare de seama. Adapostiti in cuiburile de mitraliera de pe deal puteti fotografia panorama si Dunarea care curge linistita la poale.

La o azvarlitura de undita gasim vestigiile fortificatiei romane Salsovia, centru al cultului soarelui pe vremea imparatilor Luciniu si Iulian Apostatul. Cetatea a functionat drept castru militar inca din prima jumatate a secolului III si a fost distrusa in secolul IV in vremea lui Valens de catre goti. In proximitatea cetatii gasim observatorul de pasari unde iubitorii de natura si cei care au ca hobby birdwatching-ul se pot bucura de privelisti nemaipomenite.

Intre localitatea Mahmudia si Murighiol puteti vizita de asemeni ruinele cetatii romane de la Halmyris. Zona are dovezi de locuire din perioada preromana, are o forma trapezoidala si in sistemul defensiv sunt incluse 15 turnuri si valul de aparare. Lânga cetate se gaseste asezarea civila de epoca romana, atestata printr-o inscripție (unicat in Imperiul Roman) care menționeaza “satul marinarilor”, aparținatori flotei dunarene Classis Flavia Moesica.

Pe malul stang al Dunarii, in dreptul localitatii Mahmudia se pot observa caii “salbatici” din aceasta zona a Deltei Dunarii. Puteti face o plimbare cu bicicleta si traversand Dunarea cu bacul (este gratuita traversarea pietonilor si biciclistilor) pe parea cealata a Dunarii, ajungeti astfel cat mai aproape de caii “salbatici”.

Va asteptam in Delta Dunarii – locul in care natura depaseste imaginatia